Shantala babymassage

Voor baby's die veel huilen, last hebben van darmkrampjes, slecht slapen, onrustig zijn, zich overstrekken of couveuse baby's, is een massage enorm rustgevend. Reeds in de baarmoeder is de huid van de baby het belangrijkste communicatiemiddel. De "eerste taal" die het kind leert, is de taal van de aanraking. Inmiddels is alom bekend dat te vroeg geboren baby's in de couveuse meer levenskansen hebben en beter groeien als ze regelmatig huidcontact hebben met de ouder/verzorger.

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, "lichaamstaal". In de eerste negen maanden van zijn/haar leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder intuitief aanvoelen wat hij/zij nodig heeft. Door in aandacht aanraken, leren de ouders hun kind beter te begrijpen en te respecteren. Op deze manier wordt de basis van het vertrouwen hebben in elkaar versterkt. Vertrouwen en veiligheid geven gaan samen. Het maakt dat het kind opgroeit tot een stevige, onafhankelijke persoonlijkheid.

Door de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje geactiveerd, slaap- en eetritme verbeteren. De ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden, als je geleerd hebt om daarmee om te gaan. Baby's die veel huilen en/of erg onrustig zijn, worden door de massage gerustgesteld en ontspannen. Baby's die overstrekt zijn, hebben ook duidelijk baat bij regelmatige massage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Footer Column 2

This is a widgetised area. Fill it with content from the Widget Admin area.

Nieuws

Bij Praktijk Amable kunt u de Aloe Vera producten van het merk LR kopen.

Praktijk Amable is wederverkoper van Zechsal en Himalaya Magnesium producten.

Gediplomeerd voetreflexologe. Lid van de BER (Bond van Europese Reflexologen).

Categorie├źn

Praktijk Amable - psychologie en voetreflexologie