TDP/Moxa lamp

Home » Uncategorized » TDP/Moxa lamp

Sinds kort maak ik in mijn praktijk gebruik van de TDP/Moxa lamp. Moxa wordt als therapie gebruikt bij de traditionele Chinese geneeskunde. De Moxa lamp is een apparaat dat in China is ontwikkeld door een groep wetenschappers en geneesheren, onder leiding van Dr. Gou Wenbin van het Chinese Medicin Intistute in Chongqing. De Moxa lamp is een elektromagnetische lamp, die niet te vergelijken is met de standaard infraroodlampen. De werking ervan is veel dieper. 


De Moxa lamp heeft een ronde plaat die bekleedt is met mineralen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Bij het activeren van de lamp verwarmen de ingebouwde spiralen deze mineralenplaat. Hierbij produceert de lamp elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden en die het cel metabolisme van het lichaam versterken. Deze selectieve absorptie heeft een therapeutisch effect op de te behandelen gebieden. Het effect wordt in verband gebracht met een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, verwijderen van toxinen uit weefsels, pijnreductie en spierontspanning en tevens een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen. 

De Moxa lamp kan worden ingezet in combinatie met andere therapieën, zoals voerteflex. De warmte van deze lamp is weldadig voor lichaam en geest en wordt als zéér prettig ervaren. Bij regelmatig gebruik van de Moxa lamp blijkt het herstelproces aanzienlijk te versnellen.

De Moxa lamp kan ingezet worden bij alle soorten (chronische) pijnklachten, gewrichtspijnen, rugpijn, spierpijn, heuppijn, schouderklachten (bijv. frozen shoulder), reumatische klachten, krampen, hoofdpijn, verstuikingen, maar ook circulatiestoornissen (denk hierbij ook aan winterhanden en wintervoeten), spijsverteringsproblemen, darmklachten, spastische darm, stress, huidklachten, herstel/nabehandeling van botbreuken en als ontspanning.

De effecten van de Moxa lamp op het lichaam:

 • Bevorderen van de bloedcirculatie en de aanvoer van zuurstof in de weefselcellen.
 • Verbeteren van de stofwisseling.
 • Bevorderen van de genezende effecten op de inwendige organen.
 • Verlichten en bevrijden van pijn bij beschadiging van zachte weefsels en gewrichten.
 • Verdrijven van toxische stoffen uit de cellen.
 • Verzachten van ontstekingen en oedeem in de weefsels.
 • Assisteren bij de genezing van huidziekten.
 • Balanceren van het zenuwstelsel.
 • Stimuleren van de hypothalamus, die de productie controleert van de chemische stoffen die invloed uitoefenen op de slaap, het gemoed, pijn en bloeddruk.
 • Helpen ontwikkelen van biochemische stimuli waaraan het lichaam een tekort heeft als gevolg van ziekte, ongeval of beschadiging.
 • Bevorderen van de lichaamsfuncties die instaan voor de immuniteit en de opbouw van de weerstand.

Er mag geen pijn worden waargenomen gedurende het gebruik van de Moxa lamp. Implantaten, metalen of kunststoffen, reflecteren de stralen van de lamp en worden niet opgewarmd door dit apparaat. Het is in dit geval echter wel aan te raden eerst de arts of specialist te raadplegen. Bij het ervaren van pijn op plaatsen van prothesen etc., is het beter de behandeling te stoppen. Omdat siliconen smelten bij temperaturen van plusminus 200 °C, vormt het gebruik van dit apparaat geen gevaar. Ook hier wordt u toch aangeraden eerst contact op te nemen met de arts of specialist. 

Comments are closed.

Footer Column 2

This is a widgetised area. Fill it with content from the Widget Admin area.

Nieuws

Bij Praktijk Amable kunt u de Aloe Vera producten van het merk LR kopen.

Praktijk Amable is wederverkoper van Zechsal en Himalaya Magnesium producten.

Gediplomeerd voetreflexologe. Lid van de BER (Bond van Europese Reflexologen).

Categorieën

Praktijk Amable - psychologie en voetreflexologie