Cursus Shantala babymassage

De cursus is bedoeld voor ouders/verzorgers van baby’s in de leeftijd vanaf 6 weken tot ongeveer 10 maanden.

Een cursus bestaat uit twee lessen van 90 minuten. Tijdens deze lessen leert u de gehele Shantala babymassage, zodat u uw kindje daarna een volledige lichaamsmassage van 25 minuten kunt geven.Tevens leert u een gemakkelijke ontspanningstechniek voor uzelf, uw baby basis bevestigend te dragen, de babytaal tijdens de massage, reacties op de massage en contra-indicaties komen aan bod.

De cursus is inclusief het gebruik van massageolie en een naslagwerk (met alle behandelde technieken en oefeningen van de volledige Shantala massage).

De cursus kan gegeven worden op een tijdstip dat voor u en uw baby het beste uitkomt. De cursus is bij u thuis (binnen een straal van 10 kilometer enkele reis), in een voor uzelf en voor uw baby veilige en vertrouwde omgeving. De docente, masseert op een baby massagepop, terwijl u uw eigen baby masseert. Na de massage kunt u uw baby eventueel voeden of badderen.

Voor baby’s die veel huilen, last hebben van darmkrampjes, slecht slapen, onrustig zijn, zich overstrekken of couveuse baby’s, is een massage enorm rustgevend. Reeds in de baarmoeder is de huid van de baby het belangrijkste communicatiemiddel. De “eerste taal” die het kind leert, is de taal van de aanraking. Inmiddels is alom bekend dat te vroeg geboren baby’s in de couveuse meer levenskansen hebben en beter groeien als ze regelmatig huidcontact hebben met de ouder/verzorger.

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby te verstaan, “lichaamstaal”. In de eerste negen maanden van zijn/haar leven is dit de enige taal die de baby spreekt. Door goed naar de reacties van de baby te kijken, leert de ouder intuitief aanvoelen wat hij/zij nodig heeft. Door in aandacht aanraken, leren de ouders hun kind beter te begrijpen en te respecteren. Op deze manier wordt de basis van het vertrouwen hebben in elkaar versterkt. Vertrouwen en veiligheid geven gaan samen. Het maakt dat het kind opgroeit tot een stevige, onafhankelijke persoonlijkheid.

Door de baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van het kindje geactiveerd, slaap- en eetritme verbeteren. De ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden, als je geleerd hebt om daarmee om te gaan. Baby’s die veel huilen en/of erg onrustig zijn, worden door de massage gerustgesteld en ontspannen. Baby’s die overstrekt zijn, hebben ook duidelijk baat bij regelmatige massage.

Heeft u vragen of wilt u zich opgeven voor de cursus, dan kunt u contact opnemen via het contactformulier of een email sturen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Footer Column 2

This is a widgetised area. Fill it with content from the Widget Admin area.

Nieuws

Bij Praktijk Amable kunt u ook terecht voor edelsteentherapie. Tevens voor het kopen van edelstenen en edelsteensieraden. Kijk voor meer informatie op Crystal happiness.

Bij Praktijk Amable kunt u etherische oliën en andere producten van het merk doTerra kopen.

Praktijk Amable is wederverkoper van Zechsal Magnesium producten.

Gediplomeerd voetreflexologe. Lid van de BER (Bond van Europese Reflexologen).

Categorieën

Praktijk Amable - psychologie en voetreflexologie